Sunday, October 08, 2006

Vilket EU bröllop?


Det med MAN, Scania och VW är en riktigt gullig saga som imponerar mig ordentligt!
I morgon vet vi lite mer om förhållandena mellan dessa herrar och damer.
För, för mina ögon är MAN en tysk herre, Scania en svensk dam och VW en tysk dam. Så upplever jag dem… och ni får tycka vad ni vill!

Allt började någon månad sedan då ”manen” MAN ville gifta sig med ”tjejen” Scania. Vilken glädje för många här! Man prisade bruden och favoriserade henne och gratulerade henne och sedan, när hon blev starkare än honom, alltså när hennes aktier rusade upp i värdet, tyckte hon att det nu är hon som ska gifta sig med honom! För numera är det ytterst viktigt vem som tager vem! Det är en annan sak att säga Kalle gifter sig med Pia och en annan Pia gifter sig med Kalle. Och eftersom Scania blev stark och viktig ska hon själklart ta överhanden…så det är så!

Men sedan kom damen VW och ville hon också flörta med MAN. Båda är tyskar och därmed har de mycket gemensamt. Sanning är sanning och vi måste bara acceptera den!
Men damen VW har ett krångligt och svårförklarligt förhållande hemma i Niedersachsen där vår käre, Gerhard Schröder, också är på något sätt inblandad. Allt detta enligt Pia Gripenberg i DN. http://www.dn.se/.

Ska VW nu fortsätta flörta med MAN då vet vi inte hur vår söta Scania ska leva med detta! Så frågan är vem tager vem! Och var ska de bosätta sig i! I den konservativa Tyskland, där man hämmar fritänkandet och utvecklandet, vill Scania inte leva…

Imorgon vet vi mer lite mer om denna saga, bara lite, inte mycket!

Det värsta scenario, som i och för sig och i frihetens namn kan vara det bästa, är att alla tre inleder ett så kallat ”trepartsförhållande” ;-)
Och därmed lever de gott och resten av oss ännu godare, som vi greker brukar avsluta sagorna!

Amen ;-)