Tuesday, October 17, 2006

Brant nedförsbacke!


Det blev fyra stycken sammanlagt. Än så länge! Inget garanterar att allting är klartstädat! Det sista, det med Anders Borg, kändes för mig pricken på i:et!

Men så är det! Är du inte OK med dina åtaganden går du nedför en brant backe! Alltför brant!
Sossarna har ju under flera decennier byggt upp infrastrukturen vi har idag, du ska inte komma nu med dina ursäkter att inte vilja betala för tv-kanaler, eller ännu värre, vilja avveckla dem. Eller att du vill slippa skatten för din barnflicka/städerska! Eller att vilja slippa skatten genom dina offshors-stories!

Jodå, jag tycker synd om Fredrik. Att helvetet brakade för honom innan han ens hann arbeta med sina nya uppgifter… det var beklagligt det!
Å andra sidan är det rätt åt honom som inte hårdgranskar innan han anställer tvivelaktiga personer till ministerposter!

Hallå, Fredrik, här pratar vi inte om kassörsarbeten! Vi pratar inte ens om arbeten över huvudtaget, utan om förebilder. Vi pratar om exemplariska personifieringar som ska få folket att respektera både dig och din stab!

Arbetet som minister kan vem som helst göra. Även jag kan göra det efter en månads intensiv inskolning! Men en förebild kan inte vem som helst vara för den kräver en lång tids samling av meriter! Och detta borde du ha som det avgörande kriteriet för att anställa dina medarbetare.

Att ni är bekanta eller vänner, eller att ni tillsammans satt som middagsgäster, innebär inte att de bär med sig ”ryggsäcken” innehållandes skildringar av anständigt och fläckfritt tidigare liv! För det är sånt som gör dina anhängare tillfredställda. Och även vinner motståndarnas sympati!

Halleluja och Lycka till…