Sunday, November 19, 2006

Vigselring ger krångel!

Jag skrev igår, i det grekiska inlägget, om Ingrid Hedströms krönika i DN, angående reglerna för skilsmässor!
Som enligt ett förslag från kommissionen håller på att ändras och börjar gälla från nästa år.

Jag kunde inte låta bli att tänka på det som vi, greker, brukar säga till karlar (med en fingervisning): ”Tänk innan var du `sätter` ditt underskrift och din `den där`!

Så, nu kommer ytterligare en varning, som gäller både män och kvinnor, och som lyder såhär:
”Tänk innan var du `sätter` vigselringen”!
Inte i vilket finger utan i vilket land och sedan vilket land du tänker leva i…inte nog med att det var så krångligt innan så blir det nu ännu krångligare!

En grekisk läsare från USA lät som en jurist inom det området när hon kommenterade inlägget och förklarade hur krångligt det var att bli av med ”äktenskapsbördan” (både den kyrkliga och den andra… vad den nu heter-hon var gift på två olika sätt!)

Ingrid Hedströms två exempel i DN löd så här:
1-En (svensk) italienare gifter sig här med en svensk tjej och lever i Milano, men efter ett tag ger hon fan i Italien, och i honom också, och flyttar tillbaka till Sverige!

1-En svensk flicka tvingas ner till Irak och gifter sig med kusinen men efter ett par år lyckas hon fly från helvetet och kommer tillbaka till Sverige!

Inget av dessa fall avgörs enligt svenska regler! Det vill säga från nästa år!

Så tänk innan var ni ”stoppar” den där.. ;-) Vigselringen!
Om det nu är så himla viktigt att ha en sådan som senare orsakar tidskrävande och svårlösta problem!

Amen!

Efter rättelse från Ingrid Hedström:
Det behandlas ännu bara i arbetsgrupper i ministerrådet och väntas komma upp till diskussion bland justitieministrarna någon gång nästa år.
Men eftersom ett beslut kräver enhällighet och det finns många som av olika skäl har starka invändningar lär det inte bli något beslut i brådrasket!