Sunday, February 04, 2007

Inget otäckt drabbar Sverige!


Fågelviruset, snarare kalkonviruset, härjar nu i England, läser man i SvD.
H5N1, som viruset heter, har redan dödat 2600 kalkoner i en kalkonfarm i Holton, någonstans i Storbritannien, och uppfödaren, Bernard Mathews, får finna sig i att ytterligare 160 000 fåglar skall avlivas för att undvika eventuell spridning…

Galna kosjukan har, inte så länge sedan, skrivit historia i detta land och antagligen har de lite erfarenhet…

Men trots att England ligger bara ”runt hörnet”, och även om grannlandet Norge också infört hårda restriktioner, att fjäderfä ska hållas inomhus, så är det ingen fara alls för oss, här i Sverige, står det i SvD!

Jag är ytterst förvånad över denna självklara och självsäkra attityd att inget obehagligt kan hända oss i den trygga Sverige!
Och när det, trots attityden, händer så utbryts en extrem panik som följs av förundran över hur det kommer sig att i vårt trygga Sverige händer sånt som egentligen förväntas hända i outvecklade länder…

Det är, liksom, bara de okvalificerade och ”dumma” ryssarna i Tjernobyl som kan orsaka olyckor och inte de tungt meriterande och kloka svenskarna i vår säkra Forsmark!

Nej, om det någonsin har funnits en tid då man känt sig trygg så är den tiden definitivt över och den som envist förväntar sig ett sånt samhället, igen, är lurad från grunden!

Därmed har jag svårt att övertygads att galna kosjukan eller fågelviruset inte redan drabbat svenska farmar...

intressant.se