Friday, February 23, 2007

Fattig politiker eller rik affärsman?


Ska Carl Bildt sälja sin oljeaktier nu?
Var det inte för några månader sedan vi hörde att han blev av med sin aktieinnehav?
Eller var det jag som uppfattade fel…
Varför, varje gång Carl Bildts aktier uppmärksammas, har jag en känslan av att han erhöll sig att ordna detta redan förra gången?

Nehej Carl, har du gett dig in i affärer - i internationella affärer, som du kallar, så är det bäst att du stannar där!
Du har, nämligen, ingen plats i politiken längre!
Inte för att jag själv tycker det, men de flesta gör det!

För folk har för sig att man ska ha ett och inget annat yrke, att man ska göra en och endast en karriär, att man ska jobba endast inom ett område...

Så är människan skapad - Alla får i en hage och så fort ett av dessa försöker tänja ut stängslen blir det piskat att gå tillbaka till hagen igen.

Å andra sidan, klart du har en personlig vinning hur du än försöker vara neutral!
Kan du lyckas övertyga hela den svenska befolkningen att den utrikes politik du för, samt dina resor, både de tidigare och dagens, gynnar endast landet och inte även dig privat, ja, då får du kanske tillbaka förtroendet! Men hur enkelt är detta nu?

Men låt oss säga så här: Om Carl Bildt ska nu ut, vem ska ersätta honom?

Att flera gången byta ut en minister kan kanske fungera, men i det här fallet handlar ju om en utrikesminister! Vilket innebär att Sverige kommer att bli hånad för sitt ministerbytte och vi blir ridiculous över hela världen!

Efter Anna Lindhs död har sex stycken passerat utrikesministerposten och går det åt helsike med Carl också ja, då blir de sju!

Är detta OK för Sverige?

intressant.se