Wednesday, February 07, 2007

Spela bort familjens barnbidrag?


Karin Forsheke heter damen (i bilden) som ska bli Sveriges bästa säljare.
Nej, inga godis, inga skor och inte heller några bilar ska hon sälja, inte!
Bolag ska hon sälja! Bolag som Nordea, SBAB, OMX, Vasakrona och Vin & sprit.
Fem statliga bolag!
Om det blir bättre eller sämre vet vi inte förrän efter försäljningen och efter ytterligare några år för att även känna effekterna av en privatisering!

Men vissa av hennes möjliga kunder ratar Vin & sprit, som står högst på försäljningslistan, och Carin Lundberg från KPA-Pensionsbolag, som förvaltar hela 45 miljarder kronor, är en av dem.
KPA:s kunder som består av kommun och landstingsanställda kan aldrig någonsin tänka sig tjäna pengar på krig, alkoholism, spelberoende och lugncancer, läser jag i SvD!

Likaså Bancofonders, Sasja Beslik, som flitigt visar sig i media och förespråkar för etiskhet i fondsparandet…

To be or not to be, alltså!
Ska vi spara på fonder som investerar i sådana produkter eller inte?
Allting beror ju på oss! Pensionssparar vi på sådana fonder så vill vi såklart att folk ska dricka och röka ihjäl för att vi ska tjäna pengar!

Ingen enkel dilemma att brottas med...

Man vill ju människans bästa vilket innebär att man inte ska röka, inte ska supa, inte ska dödas i krig och inte ska spela bort familjens barnbidrag… ja, har jag sett pappor som spelar bort sina barns barnbidrag!

Samtidigt har människan tendensen att bli förbannad när andra blir rika på sitt eget supande, rökande och på allt elände som beroendeskapandet medför.

Hur gör vi då?

Ju, det finns alltid en plan B, som min vän Ulla säger, och även här var vi ett andra alternativ.
Nämligen att Karin Forseke, som älskade mitt namn när vi en gång möttes vid en presskonferens – Simieeela! Oh, vad vackert ditt namn låter, sade hon då, kan förhandla med amerikaner eller fransmän för att eventuellt sälja hela Vin & sprit till dem!
Om det är bra eller dåligt?
Både och...!

Jag tycker vi kör…. och säljer hela Vin & sprit, kanske till fransmännen, så vi har vårt kära och samtidigt hatfulla bolaget i närheten, inom EU!


intressant.se