Monday, September 25, 2006

Malamatinas och Metro?


Hoppsasan! Malamatinas ska han heta nu och inte Peter Castenfelt! Den nya Ordföranden i Metro International, läser man i ekonomi nyheterna! Malamatinas låter som grekiskt vin för mig! Retsina Malamatina! Det finns faktiskt ett sånt märke i Grekland som faktiskt är den bästa retsina för mina smaklökar!
Och Peter avgår med omedelbar verkan! Vad gjorde människan nu då? Varför ska han ut så omedelbart?

Alltså sådana ”omedelbara” avgångar har alltid intresserat mig! Har alltid velat veta vad som egentligen ligger bakom! Vem är det som sparkar vem? Är det, i det här fallet, själva Malamatinas som sparkar Peter, kanske genom att han på något sätt fått pondus och makt? Kanske genom att han ha druckit sig full och ätit sig mätt med andra starka aktörer inom Metro? Varför inte? Kanske genom att han ha badat bastu med tunga beslutsfattare? Varför inte? Inne i ett bastun kan faktiskt ett och annat hända …! Eller genom att ha ”hjälpt”… Ack, ingen idé att spekulera varför folk får sparken! Man kan ändå aldrig veta sanningen! Inte ens de själva inblandade kan sanningen ibland!

Struntar i det och går nu till Tullvaktsvägen 15 istället, för att höra om OMX och Nordens alla börser, förutom Norges, som går samman. Ännu en gång mobbar norrmännen oss! Börs, EU, EMU ingenting lockar!
Arroganta? Kanske! En norsk norrman från Norge…